Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rodzynkowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
kakao 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 5 szt
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 1 łyżka
budyń czekoladowy 2 opak
mleko 1/2 l
margaryna 300 g
czekolada gorzka 1 szt
czekolada mleczna 1 szt
rodzynki 300 g
dżem truskawkowy 1 słoik
spirytus 200 (co najmniej 40%)

Przepis i sposób przygotowania na: Rodzynkowiec

CIASTO
Ubić jajka z cukrem, dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao, całość wymieszać dodać ocet i piec około 30 min,wystudzić.
Placek przekroić na 2 części.
KREM
Ugotować budyń według przepisu,ostudzić.
Kostkę margaryny lub masła utrzeć z 2 łyżkami cukru, dodając powoli budyń ucierać.

POLEWA
Rodzynki namoczyć w wódce przez 12 godz.
10 dag margaryny i czekolady rozpuścić, nie gotować.
Dodać osączone rodzynki.
1.ciasto
2.dżem
3.krem
4.ciasto, a na ciasto polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 29.10.2011 09:36
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak