Rodzynkowiec

Rodzynkowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • kakao

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • jajka

    5 szt
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • ocet

    1 łyżka
  • budyń czekoladowy

    2 opak
  • mleko

    1/2 l
  • margaryna

    300 g
  • czekolada gorzka

    1 szt
  • czekolada mleczna

    1 szt
  • rodzynki

    300 g
  • dżem truskawkowy

    1 słoik
  • spirytus

    200 (co najmniej 40%)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Ubić jajka z cukrem, dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao, całość wymieszać dodać ocet i piec około 30 min,wystudzić.
Placek przekroić na 2 części.
KREM
Ugotować budyń według przepisu,ostudzić.
Kostkę margaryny lub masła utrzeć z 2 łyżkami cukru, dodając powoli budyń ucierać.

POLEWA
Rodzynki namoczyć w wódce przez 12 godz.
10 dag margaryny i czekolady rozpuścić, nie gotować.
Dodać osączone rodzynki.
1.ciasto
2.dżem
3.krem
4.ciasto, a na ciasto polewa

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernadetta2

29.10.2011 09:36
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat