Przepis i sposób przygotowania na: różyczki
* w misce rozkruszam drożdże,dodaję łyżkę cukru oraz 4 łyżki ciepłego mleka odstawiam aż zaczyn zacznie pracować.
* do misy robota wsypuję mąkę ,jaja ubijam na parze z dodatkiem cukrów,ubite dodaję do mąki,następnie dodaję wyrośnięty zaczyn ,ciepłe mleko i wyrabiam około 10 minut, na koniec wlewam masło,jak ciasto jest gładkie , wyjmuję na blat posypany mąką i jeszcze chwilę wyrabiam, przykrywam ściereczka i zostawiam na godzinę.
* po tym czasie z ciasta odrywam po kawałku .roluję i zwijam na kształt różyczki,zostawiam do wyrośnięcia na pól godz.
* rozgrzewam tłuszcz i smażę na złoty kolor .
* po upieczeniu odsączam na ręczniku papierowym.
* oprószam cukrem pudrem.
SMACZNEGO !!!!!