Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia cytrynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z tilapii 1 kg
cytryna 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
koper świeży 1 pęczek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia cytrynowa

Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb i solą ziołową. Na rybę układam całe gałązki koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do rybę na 25 min. Wyjmuję na talerze i dekorują cząstkami drugiej cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.03.2015 22:07
szybki i bardzo smaczny obiadek
Damiano
Damiano 21.03.2015 07:04
super rybka
Bernadeta1 19.03.2015 17:58
pyszna rybka w takim wydaniu
adelajda 15.03.2015 13:49
Smaczna rybka
Ania84 15.03.2015 12:10
pyszna rybka
AgaS10 15.03.2015 10:07
Rybka zawsze pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak