Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z dziczyzny z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dziczyzna 70 dag
sól i pieprz do smaku
koniak 4 łyzki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula biała 2 szt
szałwia 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki
kwaśna śmietana 150 ml
bulion 500 mięsny
wino czerwone 250 ml
tymianek 1/2 łyżeczki
kurki 75 w słonej zalewie
smalec 40 (wieprzowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z dziczyzny z kurkami

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, polać koniakiem i czerwonym winem. Odstawić na 3 godziny. Cebulę pokroić w półkrążki i zeszklić na smalcu. Dodać mięso bez zalewy i podsmażyć. Dodać zioła i przyprawy, a następnie zalewę i bulion. Dusić przez 50 minut. Mąkę wymieszać ze śmietaną i dodać do gulaszu. Gotować 10 minut. Kurki dodać do mięsa, zdjąć z ognia i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 18.11.2010 13:32
pycha
monisia1977 06.10.2010 16:35
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak