Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 4 szt
ogórek kiszony 5 szt
papryka marynowana 1 słoik mały
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
mąka 1 łyżka
woda 1,5 l
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Mięso pokroić w cienkie paski.
Pieczarki, cebulę, ogórki pokroić w ten sam sposób.
Mięso podsmażyć na tłuszczu, oddzielnie podsmażyć warzywa,podsmażone mięso i warzywa połączyć.
Dodać koncentrat pomidorowy,podsmażony z papryką.
Wymieszać wszystko, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na końcu zaprawiamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 28.06.2011 15:39
ciekawe
jasiek 08.02.2011 21:55
nie jadłem z marynowana papryką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak