Roladki drobiowe

Roladki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło zimne

    3 ćwiartki
  • mąka

    1 szkl
  • bułka tarta

    2 szkl
  • jajka

    5 szt
  • podwójna pierś z kurczaka

    5 sztuk średnich
  • sól do smaku

  • ser żółty

    2,5 (tarty)
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka ponacinać ostrym nożem tak by powstały kieszenie.
Ułożyć na desce i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa.
Przygotowane piersi kurczaka natrzeć z każdej strony solą i pieprzem.
Do każdej kieszeni włożyć porcję masła i startego sera.
Zwijać uważnie piersi tak by masło i ser podczas smażenia nie wypłynęło.
Brzegi roladek spiąć wykałaczkami.
Każdą roladkę obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce.
Na rozgrzany olej kłaść roladki i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Pod koniec smażenia zmniejszyć ogień, patelnię przykryć pokrywką.
Dosmażyć jeszcze 10 minut.
Gdy roladki będą gotowe wyjąć wykałaczki.
Na talerzu ułożyć liście sałaty a na nich gorące roladki.
Podawać z frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mirka-Ludomila

04.04.2011 14:05
smaczne

Małgorzata113

12.08.2010 08:35
robię takie , są wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat