Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny kociołek

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dag
cebula 1 sztuka
papryka marynowana 1/2 słoiczka
koperek 1 garść
natka pietruszki 1 garść
jabłko 1 sztuka
białe wino wytrawne 1/5 szklanki
seler 1 sztuka
pieprz do smaku
olej do smaku
bulion mięsny 1 opakowanie

Porada

Osobiście dodałam do kociołka bulionetkę do mięs duszonych, dlatego w składnikach jest BULION.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny kociołek

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę.
Krok 1 - Mięsny kociołek foto
2
Do niedużego garnka wlać olej, następnie pokroić cebulę drobno i wsypać do garnka. Zeszklić cebulę. Pokrojone mięso dodać do cebuli, podsmażyć przez chwilę.
Krok 2 - Mięsny kociołek foto
3
Przygotować bulionetkę jak podano na opakowaniu i podlać nią mięso. Dusić ok. 15 minut.
Krok 3 - Mięsny kociołek foto
4
Po tym czasie dodać paprykę marynowaną i pokrojone w kostkę i pozbawione wcześniej skórek jabłko i seler. Podlać białym winem. Przyprawić pieprzem. Chwilę podgotować. Pod koniec posypać poszatkowanymi koprem i natką pietruszki.
Krok 4 - Mięsny kociołek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 13.03.2015 16:45
Najeść się do syta, to właśnie taki kociołek polecam.
Beatris 13.03.2015 15:40
Smakowity obiadek:)
w mojej kuchni 13.03.2015 15:23
pyszne danie podano
Konczi 13.03.2015 14:03
wygląda przepysznie
pajbek 13.03.2015 13:57
Coś dla mnie
Janina 13.03.2015 13:27
Smaczne mięcho;)
VioletoweKucharzenie 13.03.2015 11:50
konkretne jedzonko:-)
Bernadeta1 13.03.2015 11:24
super jedzonko
halina17 13.03.2015 11:06
smaczny :)
gosia47-47 13.03.2015 10:56
oj był :) nic tylko wypróbować :D
paulina2157 13.03.2015 10:39
Musi być bardzo syty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak