Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 3 łyżki
marchewka ugotowana 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
kotlety schabowe 1 sztuka
rosół 2 łyżki
majonez 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć przyprawami. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do miski, doprawić do smaku świeżo mielonymi płatkami chili, solą i jedną łyżeczką majonezu, wymieszać
Krok 1 - Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem foto
2
Rozłożyć grzyby na mięsie i zrolować w roladkę. Spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem foto
3
Całą roladkę posmarować majonezem tworząc cienką warstwę. Następnie obtoczyć w ugotowanym ryżu i ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 20-25 minut.
Krok 3 - Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem foto
4
W między czasie marchewkę pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do blendera. Dodać rosół. Zmiksować na gładko. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz chili. Wymieszać. Z mięsa wyjąć wykałaczki i podawać roladkę z dipem. Smacznego!
Krok 4 - Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 13.03.2015 10:04
Pyszny obiadek.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak