Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z morszczuka 4x160 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
masło klarowane 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
chrzan tarty

Sos

cebula 1 szt. (kostka)
czosnek 2 ząbki (plastry)
salami 100 g
pomidory suszone Smak 6 szt. (paski)
kapary całe Smak 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami

Kroki postępowania

1
Sos:
Kroimy cebulę, salami oraz pomidory suszone. Następnie kroimy czosnek, siekamy natkę pietruszki i kapary.
Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto
2
Na maśle z olejem z suszonych pomidorów smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i salami. Po chwili dodajemy plasterki czosnku, suszone pomidory, natkę pietruszki i kapary.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto
3
Przyprawiamy pieprzem czarnym grubo mielonym i smażymy jeszcze chwilę.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto
4
Filety z morszczuka obsypujemy przyprawą do ryb i mąką. Smażymy ok. 5 minut na klarowanym maśle.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto
5
Usmażoną rybę podajemy polewamy sosem z salami i podajemy z chrzanem. Gotowe danie możemy skropić olejem z suszonych pomidorów i przyozdobić liśćmi rukoli.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 9: Morszczuk z salsą salami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 16.03.2015 12:37
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak