Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony śledź

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 1 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny kilka łyżek
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka pszenna do panierowania
olej do smażenia

Porada

śledzie są mocno ościste.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony śledź

Kroki postępowania

1
ryby oczyścić
odciąć głowy i płetwy
dokładnie umyć ii wysuszyć ręcznikiem kuchennym
Krok 1 - Smażony śledź foto
2
ryby z każdej strony przyprawić,do każdej ryby włożyć łodyżkę natki pietruszki i całość skropić sokiem z cytryny.odstawić do lodówki na godzinę
Krok 2 - Smażony śledź foto
3
rybki oprószyć mąką pszenna,nadmiar strzepać
Krok 3 - Smażony śledź foto
4
smażyć po kilka minut z każdej strony
ryby odsączać na ręcziku kuchennym z nadmiaru tłuszczu
Krok 4 - Smażony śledź foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 13.03.2015 17:39
smaczna rybka
Aleksandra/Olcia 12.03.2015 18:11
ma bardzo smaczne mięso,ale też bardzo dużo ości,są długie i cieniutkie
miodunka 12.03.2015 18:06
a ja nie jadłam jeszcze śledzia smażonego, ale wygląda apetycznie
Agata3 12.03.2015 17:38
super zdrowe rybki:)
Internetowa Kuchnia 12.03.2015 17:06
Jadłam smażone śledzie, smakowały mi :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak