Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowa wątróbka wg Zub3ra

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
cebula 2
Liść laurowy suszony Prymat 1-2
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowa wątróbka wg Zub3ra

Wątrobę oczyszczamy z błonek. Moczymy minimum 1 godzinę w wodzie. Następnie osuszamy i kroimy w kawałeczki. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, następnie dodajemy wątróbkę. Doprawiamy do smaku. Smażymy co jakiś czas mieszając, aż wątróbka będzie miękka.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 12.03.2015 09:29
Świetna i bardzo smaczna propozycja na przygotowanie wątróbki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak