Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

NALEŚNIKI :

mąka 250 g
mleko 50 ml
woda gazowana 300 ml
jajko 1 szt
sól

NADZIENIE:

parówki cienkie 6 szt
pieczarki 300 g
ser żółty 200 g
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Z mąki, mleka, wody gazowanej, jajka i szczypty soli miksujemy jednolite ciasto na naleśniki.
Krok 1 - Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem  foto
2
Na rozgrzanej patelni smażymy 12 cienkich naleśników.
Krok 2 - Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem  foto
3
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce w plastry. Wrzucamy je na patelnię, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy do odparowania z nich wody.
Krok 3 - Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem  foto
4
Parówki kroimy wzdłuż na pół. Plastry sera kroimy w paseczki.
Krok 4 - Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem  foto
5
Na każdym naleśniku układamy po 1 łyżce usmażonych pieczarek. Następnie układamy pół parówki i na końcu paseczki żółtego sera.
Krok 5 - Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem  foto
6
Naleśniki zwijamy w ruloniki.
Krok 6 - Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem  foto
7
Przed podaniem ponownie wrzucamy je na patelnię i smażymy z obu stron do rozpuszczenia się sera. Podajemy na ciepło z keczupem, sosem czosnkowym lub bez dodatków.
Krok 7 - Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak