Pierogi gryczane

Pierogi gryczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dkg
  • sól

    1 łyżeczka
  • oliwa

    5 łyżek
  • woda

  • cebulka posiekana i usmażona

    1 szt.
  • sół, pieprz, oregano

  • pieczarki usmażone

    6 szt.
  • kasza gryczana

    1 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy sól i oliwę. Zaparzamy wrzącą wodą, dodajemy po trochu i wyrabiamy ciasto. Powinno być ono sprężyste i elastyczne. Po wyrobieniu ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy. Wszystkie składniki farszu mieszamy i doprawiamy. Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy szklanką koła, na małe kawałki ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

14.04.2012 09:05
super

jogobella23

25.02.2012 12:16
uwielbiam

Barbara/zuza22_85

14.02.2012 20:52
świetne

Marzena34

22.12.2011 20:02
pyszne

rosik93

24.10.2011 00:30
super

FAFIK

22.07.2011 06:46
Ciekawe - warto spróbować

ankaryba

02.07.2011 01:21
chętnie spróbowałabym;)

aleksa123

22.05.2011 19:56
A myślałam, że już wszystkie przepisy na pierogi znam. A tu jakiś nowy

jolaxa

01.03.2011 20:50
mmmmm

Justyna73

28.02.2011 16:03
też jeszcze takich nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat