Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem z tartych ziemniaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
woda
mleko
jajko
Farsz:
ziemniaki 2 kg
cebule 2
mąka 4 łyżki
sól, pieprz
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem z tartych ziemniaków

Składniki na cisto połączyć razem i zagnieść ciasto. Rozwałkować, szklanką wykrawać kółka. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane oraz cebulę, dodać jajka, mąkę, sol i pieprz. Wymieszać, wyłożyć farsz na patelnię z odrobiną oleju i usmażyć tak aby farsz nie był surowy. Odstawić do wystygnięcia od czasu do czasu pomieszać. Na kółka z ciasta nakładamy farsz, zlepiamy pierożka i odpowiednią ilość ulepionych pierogów gotujemy we wrzącej osolonej wodzie. Najlepiej smakują przysmażone na patelni:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata77 13.08.2010 17:13
Robiłam pycha są:) Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak