Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cannelloni z mięsem pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron cnnelloni 1 paczka
mięso mielone 0,5 kg
żółty ser starty 300 gram
jajko 1 szt
cebula biała 1 sz
przeier pomidorowy lub pomidorki z puszki 1 słoik
czosnek 3 ząbki
masło 0,5 kostki
oregano
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni z mięsem pomidorowym

Przygotowujemy farsz:

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor na masełku. Zdejmujemy z ognia i kiedy i czekamy aż ostygnie. Następnie łączymy z mięsem, jajkiem oraz przyprawami. Tak przygotowanym farszem wypełniamy makaronowe rurki układając je w naczyniu żaroodpornym.

Przygotowujemy sos pomidorowy:

Około 2 łyżki masła roztapiamy w rondelku. Dosypujemy tyle samo mąki. Mieszamy trzymając nad ogniem do momentu, aż mąka straci surowy kolor. Następnie dodajemy przecier lub pomidorki wraz z zalewą i zagotowujemy. Następnie dodajemy połowę żółtego sera. \mieszamy i wylewamy na rurki.

Na samą górę wysypujemy resztę startego sera. Całość zapiekamy w piekarniku przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak