Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony karczek z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 50 dkg
kostka mięsna
koperek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
mąka 1 łyżka
cebula
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony karczek z koperkiem

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na trzy kawałki. Smażymy na roztopionym smalcu z dwóch stron. Następnie dodajemy pokrojoną w pióro cebulkę i rumienimy. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodajemy pokrojony koper i doprawiamy do smaku. Na koniec zagęszczamy sos zawiesiną zrobioną z mąki i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 11.03.2015 07:24
Już wiem co dziś u mnie na obiad
misia53 10.03.2015 20:08
piękny i ponętny karczek... a ten kolor.....
monika141 10.03.2015 19:38
pyszne mięsko
Renata9 10.03.2015 18:43
Smaczny karczek
w mojej kuchni 10.03.2015 18:32
same pyszności do zjedzenia..
cukiereczek 10.03.2015 18:20
idealne na obiad
halina17 10.03.2015 17:41
Dobre mięso.
Joannasz3190 10.03.2015 16:35
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak