Na zimno: Sałatka Finezja z buraczkami i fasolą

Na zimno: Sałatka Finezja z buraczkami i fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Sałata Eisberg Finezja Mix

    1 opakowanie
  • buraki

    4 szt.
  • jajka

    3 szt.
  • fasola biała

    1 puszka
  • pomidorki koktajlowe

  • pestki dyni

    2 łyżki
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Sos

  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Prymat

  • oliwa z oliwek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Na zimno: Sałatka Finezja z buraczkami i fasolą
Przygotować składniki.
Krok 2 - Na zimno: Sałatka Finezja z buraczkami i fasolą
Zawartość opakowania sosu sałatkowego mieszamy z oliwą z oliwek i odstawiamy na 10 minut.
Krok 3 - Na zimno: Sałatka Finezja z buraczkami i fasolą
Buraczki gotujemy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i dzielimy na ćwiartki. Fasolę odcedzamy, a pomidorki koktajlowe kroimy na pół.
Krok 4 - Na zimno: Sałatka Finezja z buraczkami i fasolą
Mix sałatkowy mieszamy z sosem sałatkowym i układamy na talerzach.
Krok 5 - Na zimno: Sałatka Finezja z buraczkami i fasolą
Na każdą porcję sałatki układamy buraczki, fasolkę, jajka oraz pomidorki koktajlowe. Posypujemy solą i pieprzem do smaku. Na koniec sałatkę posypujemy pestkami dyni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

23.03.2018 07:59
Jaka piękna i kolorowa!

Edita

10.06.2017 22:18
no naprawde faaajna

bietka

19.04.2017 16:48
z chęcią spróbowałabym tej sałatki : )

Edita

04.12.2016 09:23
fajna sałatka

Edita

10.11.2016 16:10
super przepis

Magda60

07.07.2016 10:28
swietna salatka

Internetowa Kuchnia

10.03.2015 18:33
bardzo oryginalna!

norweska20

10.03.2015 17:25
pisze się na taka sałatkę...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat