Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami

Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Mieszanka sałat Toscana mix Eisberg

    1 opakowanie
  • krewetki koktajlowe

    200 g
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • ogórek

    1 szt.
  • kolendra

    1 pęczek
  • orzechy laskowe

    2 łyżki

Do smaku

  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami
Przygotowujemy składniki.
Krok 2 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami
Zawartość opakowania sosu sałatkowego wsypujemy do miseczki, dodajemy 4 łyżki oliwy z oliwek i 4 łyżki wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Krok 3 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami
Mieszankę sałat wsypujemy do wysokiej miski i polewamy sosem sałatkowym. Oprawione krewetki smażymy na patelni 2-3 minut.
Krok 4 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami
Gotowe krewetki i pokrojone w plastry: rzodkiewki oraz ogórek, a także pokrojoną w piórka czerwoną cebulę i posiekaną kolendrę wrzucamy do sałatki. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Na diecie: Sałatka Toscana z krewetkami
Przed podaniem posypujemy uprażonymi wcześniej orzechami laskowymi.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

23.03.2018 17:19
Przepiękna, można jeść oczami. :)

Edita

10.11.2016 16:09
ciekawy przepis

mami93

04.08.2016 10:04
super przepis :)

wyattearp

10.03.2015 20:45
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat