Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na sałatce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajecznica

jajko 4
sól i pieprz do smaku
boczek wędzony 20 gram

Sos winegret

pomidory 2
ocet winny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na sałatce

Usmażyć jajecznicę na boczku. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Liście sałaty opłukać, pomidory pokroić w półtalarki, cebulę w półpiórka. Sos winegret: ocet wymieszać z solą, dodać oliwę i doprawić pieprzem. Ułożyć surówkę na talerzu i polać sosem winegret. Na wierzch położyć jajecznicę i udekorować listkiem bazylii

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.03.2015 10:38
bardzo smacznie i zdrowo
Sroczka 10.03.2015 15:01
Pyszne danie, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak