Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczane babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
buraki czerwone 4 sztuki małe
mąka krupczatka 50 g
mąka pszenna 40 g
czekolada gorzka 100 g
olej 1/4 szkl
cukier 100 g
Soda oczyszczona Prymat szczypta
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
płatki owsiane 0,5 szkl
syrop klonowy 4 łyż
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1,5 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczane babeczki

Kroki postępowania

1
Jajka zmiksować z cukrem i olejem na puszystą masę.
Krok 1 - Buraczane babeczki foto
2
Stopniowo dodawać mąki wymieszane z sodą i proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Krok 2 - Buraczane babeczki foto
3
Wsypać płatki i wlać syrop oraz wymieszać.
Krok 3 - Buraczane babeczki foto
4
Czekoladę roztopić na parze, ostudzić i wlać do ciasta, wymieszać, aby składniki się połączyły.
Krok 4 - Buraczane babeczki foto
5
Dodać do masy przyprawę i wymieszać.
Krok 5 - Buraczane babeczki foto
6
Na koniec dodać starte buraczki i wymieszać.
Krok 6 - Buraczane babeczki foto
7
Przelać na wysokość 3/4 foremek i piec w temp. 170 stopni przez około 40 minut.
Krok 7 - Buraczane babeczki foto
8
Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem
Krok 8 - Buraczane babeczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 10.03.2015 15:06
Ciekawa propozycja :) ja piekłam raz chałkę buraczaną (ale bardziej na wytrawnie), więc na pewno te babeczki też by mi posmakowały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak