Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w koperkowym sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 0,5 kg
cebula biała 1 szt
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
sos
koper 1 pęczek
śmietana słodka 50 ml
mąka 1 łyżka
rosół drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w koperkowym sosie

Cebulę drobno pokroić i poddusić na maśle. Mięso przełożyć do miski dodać cebulkę, bułkę tartą, jajko i przyprawić. Z masy uformować klopsiki. Zagotować wodę (około 0, 7 l)dodać kostkę rosołową , pulpety i gotować około 15 min i wyjąć. Koperek drobno posiekać dodać do wywaru. Śmietanę rozmieszać z mąką i zagęścić wywar, doprawić i dodać ugotowane pulpeciki. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 14.09.2012 12:16
pulpeciki bardzo lubię w różnych sosikach więc te też mi posmakują
ben-ka 14.09.2012 10:25
takie lubię:)
Krystyna32 06.03.2012 11:08
super
bami 14.10.2011 15:03
Ciekawy pomysł :)
Agnik 19.05.2011 10:16
dzisiaj robię na obiad
IZABELA29 12.02.2011 13:19
uwielbiam koperek
Grażyna13 19.09.2010 09:37
To musi fajnie smakować :)
Anna189 11.09.2010 19:15
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak