SZPINAKOWE NALEŚNIKI

SZPINAKOWE NALEŚNIKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

CIASTO

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • jajka

    2 szt
  • woda gazowana

    1 szkl
  • mleko

    1,5 szkl
  • szpinak mrożony

    100 gram
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    do smaku

FARSZ

  • ser biały

    300 gram
  • szpinak mrożony

    300 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SZPINAKOWE NALEŚNIKI
Szpinak rozmrażamy na gorącej patelni.Mieszamy aż odparuje woda.Czosnek drobno siekamy i dodajemy do szpinaku.Całość przyprawiamy solą i pieprzem.Studzimy.
Krok 2 - SZPINAKOWE NALEŚNIKI
Ciasto możemy wymieszać za pomocą trzepaczki bądź blenderem.Do naczynia wlewamy mleko ,wodę i jajka.Należy składniki rozmieszać .Dosypujemy mąkę,sól do smaku i dodajemy 2 łyżki wystudzonego szpinaku .Całość mieszamy aż wszystkie składniki się połączę.Dolewamy jeszcze 3 łyżki oliwy.
Krok 3 - SZPINAKOWE NALEŚNIKI
Na mocno rozgrzaną patelnię ,wysmarowaną tłuszczem wlewamy łyżką wazową porcję ciasta i rozlewamy po powierzchni.Gdy naleśnik od spodu się wysuszy ,przekładamy na drugą stronę i smażymy na niewielkim ogniu.
Krok 4 - SZPINAKOWE NALEŚNIKI
Ser przekładamy do miseczki ,dodajemy resztę szpinaku i rozgniatamy widelcem,aby powstała jednolita szpinakowo-serowa masa.
Krok 5 - SZPINAKOWE NALEŚNIKI
Naleśniki smarujemy porcją farszu i składamy lub rolujemy.
Bardzo smaczne i zdrowe.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

25.08.2015 11:10
ciekawe jak smakują

Bernadeta1

19.06.2015 21:33
pychotka takie naleśniki

IZABELA29

13.03.2015 09:44
dzis będę robić są bardzo dobre

w mojej kuchni

09.03.2015 20:13
jakie pyszności do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat