Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na udkach wędzonych z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler naciowy kawałek
por kawałek
ziemniaki 3-4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
ziele angielskie 2-3 szt
kostka rosołowa 1 szt
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
udka wędzone 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na udkach wędzonych z kurczaka

Kroki postępowania

1
Do kapusty kiszonej dodajemy kawałek selera naciowego i kawałek pora. Marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 1 - Kapuśniak na udkach wędzonych z kurczaka foto
2
Dodajemy udka wędzone, całość zalewamy wodą.
Krok 2 - Kapuśniak na udkach wędzonych z kurczaka foto
3
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 1 godz.
Następnie wyciągamy mięso i oddzielamy od kości.
Krok 3 - Kapuśniak na udkach wędzonych z kurczaka foto
4
Dodajemy przecier ( można dodać zasmażkę ), przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Kapuśniak na udkach wędzonych z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 09.03.2015 18:29
smaczna zupka
gosia561 09.03.2015 13:59
na kurczaku jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak