Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto blondie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 2 tabliczki
margaryna 8 dkg
cukier 1/3 szkl
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 3/4 szkl.
jajko 2 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto blondie

Margarynę roztopić, dodać do niej 1,5 tabliczki czekolady, rozpuścić i wystudzić.

Do miski dodać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i jajka. Do tych składników dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę z margaryną. Miksujemy ok 3 minut.

1/2 tabliczki czekolady siekamy i dodajemy do ciasta, mieszamy.

Gotowe ciasto przelewamy do blaszki o wymiarach 20×20 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 25 minut.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.03.2015 16:42
pyszne jest to ciasto
mirosława4 09.03.2015 15:29
ciekawa nazwa
Kulinarna Ja 09.03.2015 15:00
fajne ciacho
marcia7 09.03.2015 13:51
nawet taka blondynka jak ja zrobi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak