Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny pstrąg z sosem porowym na martini

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos

por 1 szt
masło klarowane 3 łyżki
Martini Bianco 50 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Lista składników

marchewka 1/2 kg
masło 2 łyżki
pieprz
sól
pstrag sredni 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny pstrąg z sosem porowym na martini

Pstrąga myjemy osuszamy w środku solimy i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min.

Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę gotujemy.

Pora kroimy w plasterki. Na maśle klarowanym podsmażamy por. Zalewamy martini. Redukujemy alkohol. Doprawiamy solą i pieprzem białym do smaku. Ugotowana marchewkę odcedzamy i podsmażamy na masełku. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pstrąga podajemy polanego sosem porowym , obok kładziemy marchewkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 18.07.2015 00:50
chętnie bym zjadła
Katarzyna59 10.03.2015 20:02
wyśmienita rybka
gosia561 09.03.2015 14:01
bardzo apetyczny
RenataZ-et 09.03.2015 13:55
wygląda bardzo apetycznie
kasiaw 09.03.2015 13:17
pyszne danie
Aleksandra/Olcia 09.03.2015 12:02
apetycznie podane
Ania84 09.03.2015 12:00
mmmm rozmarzyłam się
Marta Ryżek-Kalkowska 09.03.2015 11:48
pysznie tutaj
erym 09.03.2015 11:38
wiosna, wiosna, wiosna ach to ty! taki przepis pobudzajacy, az chce sie zyc!
barbara11561 09.03.2015 11:23
świetna rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak