FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM

FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • oscypek

    200 gram
  • masło

    50 gram
  • sezam

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM
Ciasto francuskie należy rozwinąć.Posmarować stopionym i wystudzonym masłem. Ser ścieramy na tarce i rozkładamy na połowie ciasta.
Krok 2 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM
Przykrywamy drugą połową i lekko przygniatamy dłonią.Smarujemy znowu po wierzchu masłem,posypujemy serem i sezamem.
Krok 3 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM
Ostrym nożem lub radełkiem tniemy ciasto na paski o dowolnej szerokości.
Krok 4 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM
Każdy pasek skręcamy spiralnie i układamy na wyłożonej papierem lub matą do pieczenia blaszce.
Krok 5 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM
Wkładamy do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i pieczemy ok.20 minut.
Świetna przekąska lub dodatek do zup kremowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

02.11.2016 15:48
Całkiem fajne i zapewne smaczne.

IZABELA29

13.03.2015 09:45
chętnie takie wypróbuje

Jadwiga/Jaga85

09.03.2015 16:05
bardzo przydatny przepis!

dollce

09.03.2015 12:34
Wyglądają apetycznie

kate.500

09.03.2015 10:21
super proste, a super fajne

Milka100

08.03.2015 22:40
ale świetne paluszki:)

Michał2

08.03.2015 21:31
Bardzo smaczne

agnieszka214

08.03.2015 18:44
bardzo apetyczne mnima

as28

08.03.2015 18:37
mniam mniam

Megg

08.03.2015 18:26
oj to musi być pyszne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat