Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
oscypek 200 gram
masło 50 gram
sezam 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie należy rozwinąć.Posmarować stopionym i wystudzonym masłem. Ser ścieramy na tarce i rozkładamy na połowie ciasta.
Krok 1 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM foto
2
Przykrywamy drugą połową i lekko przygniatamy dłonią.Smarujemy znowu po wierzchu masłem,posypujemy serem i sezamem.
Krok 2 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM foto
3
Ostrym nożem lub radełkiem tniemy ciasto na paski o dowolnej szerokości.
Krok 3 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM foto
4
Każdy pasek skręcamy spiralnie i układamy na wyłożonej papierem lub matą do pieczenia blaszce.
Krok 4 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM foto
5
Wkładamy do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i pieczemy ok.20 minut.
Świetna przekąska lub dodatek do zup kremowych.
Krok 5 - FRANCUSKIE PALUCHY Z OSCYPKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 02.11.2016 15:48
Całkiem fajne i zapewne smaczne.
IZABELA29 13.03.2015 09:45
chętnie takie wypróbuje
Jadwiga/Jaga85 09.03.2015 16:05
bardzo przydatny przepis!
dollce 09.03.2015 12:34
Wyglądają apetycznie
kate.500 09.03.2015 10:21
super proste, a super fajne
Milka100 08.03.2015 22:40
ale świetne paluszki:)
Michał2 08.03.2015 21:31
Bardzo smaczne
agnieszka214 08.03.2015 18:44
bardzo apetyczne mnima
as28 08.03.2015 18:37
mniam mniam
Megg 08.03.2015 18:26
oj to musi być pyszne :-)
Lucan 08.03.2015 18:20
uwielbiam oscypki, połączenie z ciastem francuskim musi być boskie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak