watrubka z jabłkami

watrubka z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • watrubka drobiowa

    50 dag
  • mąka

    4-=5 łyzek
  • jabłka

    40 dag
  • sól, pieprz, cukier

  • majeranek

  • sok z cytryny

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Watrubki opłukac i oczyscic z błon,wieksze sztuki pokroic na połówki.Posypac pieprzem i opruszyc maka.Na patelni mocno rozgrzac olej.Włozyc watrubki i mieszajac zrumienic.Jabłka umyc i wytrzec do sucha i razem ze skórka pokroic na cwiartki,wyciac gniazda nasienne.Czastki jabłek skropic odrazu sokiem z cytryny.Podsmazyc na rozgrzanym oleju.Opruszyc sola majerankiem i oraz cukrem.W ZAROODPORNEJ FORMIE ułozyc warstwe watrubki.Opruszyc sola i majerankiem.Przykryc jabłkami Wstawic do rozgrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni,zapiekac przez 5-10 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat