Mój rosołek

Mój rosołek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczaka

    1/2 sztuki
  • średniej marchewki

    2 sztuki
  • pietruszki

    1 korzeń
  • małego selera

    1/4 korzenia
  • pora

    1 kawałek
  • małej cebulki

    1/2 sztuki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka oczyścić i umyć pod ciepłą i zimną wodą. Podzielić na części. Włożyć do garnka i zalać ok 3 l zimnej wody. Zagotować i zmniejszyć ogień do minimum. Dodać obrane i umyte warzywa. Gotować do miękkości mięsa. pod koniec gotowania dodać sól i pieprz do smaku. Mięso wyjąć razem z warzywami. Cebulę nadziać na widelec i opiec nad palnikiem. Dodać do rosołu i chwilę pogotować. Cebulę wyjąć. Można doprawić także vegetą lecz niekoniecznie. Podawać z ugotowanym makaronem i marchewką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat