Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie musztardowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 kg
woda 5 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 1,5 szklanki
sól 1 łyżka
musztarda 5 łyżek
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki obieramy, kroimy na 4 - jak na pikle.
Wkładamy do słoika ziele angielskie, liść laurowy, 1/2 ząbka czosnku i po kilka ziaren gorczycy. Wkładamy pokrojone ogórki i zalewamy przygotowaną z pozostałych składników zalewą. Pasteryzujemy około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 09.08.2011 13:20
też robię, ale z musztardą w pełnych ziarenkach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak