Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    3 kg
  • woda

    5 szklanek
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    1,5 szklanki
  • sól

    1 łyżka
  • musztarda

    5 łyżek
  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy, kroimy na 4 - jak na pikle.
Wkładamy do słoika ziele angielskie, liść laurowy, 1/2 ząbka czosnku i po kilka ziaren gorczycy. Wkładamy pokrojone ogórki i zalewamy przygotowaną z pozostałych składników zalewą. Pasteryzujemy około 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elwal

09.08.2011 13:20
też robię, ale z musztardą w pełnych ziarenkach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat