Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
marchewka 3 sztuki
pieczarki 30 dkg
majonez
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć. Zetrzeć na grubym tarko.
Krok 1 - Filety pod pierzynką foto
2
Pieczarki poddusić z łyżką masła.
Krok 2 - Filety pod pierzynką foto
3
Marchewkę umyć , obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Krok 3 - Filety pod pierzynką foto
4
Filety umyć , jeżeli filety są grube przekroić po długości. Rozbić delikatnie.
Krok 4 - Filety pod pierzynką foto
5
Filety wyłożyć na folię aluminiową wyłożoną na formę z piekarnika. Na filety nałożyć pieczarki, marchewkę i na koniec majonez. Posypać pieprzem.
Krok 5 - Filety pod pierzynką foto
6
Piec w temperaturze 180 stopni. Przez około 30-40 minut.
Krok 6 - Filety pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 07.03.2015 12:54
super miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak