Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
drożdże 5 dag
jajko 1
cukier kryształ 1 łyżeczka
masło 3 łyżki
mleko 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
cebula 50 dag
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 lyżeczka
olej
bazylia
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze

Kroki postępowania

1
Połączyć drożdże z pół szklanki ciepłego mleka , cukrem i 3 łyżkami mąki. Następnie odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.
Cebulę obrać pokroić i przesmażyć do oleju dodać sól oraz pieprz.
Następnie do miski wsypać mąkę roczyn i pozostałe składniki zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Krok 1 - Cebularze foto
2
Po wyrośnięciu ciasta , ciasto rozwałkować na okrągłe placki . I formułować okrągłe placki.
Krok 2 - Cebularze foto
3
Każdy placek smarujemy wodą wymieszaną z solą i nałożyć wcześniej usmażoną cebule. I posypujemy przyprawami oregano i bazylią.
Krok 3 - Cebularze foto
4
Gotowe cebularze wkładamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 60 stopni by troszkę podrosły a pózniej w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
Krok 4 - Cebularze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 07.03.2015 09:36
smaczne mniam
Mietek z20 07.03.2015 08:42
Pyszne cebularze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak