Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem rafaello z cieciorki

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 200 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 120 g
biała czekolada 200 g
masło 3 łyżki
aromat waniliowy
cukier 3 łyżki
mleko 3,2% 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem rafaello z cieciorki

Ciecierzycą moczę przez noc w zimnej wodzie. Gotuję z dodatkiem sody oczyszczonej i odcedzam. Ciepła ciecierzyce miksuję na gładko w robocie kuchennym. Czekoladę łamię na kawałki i kroję na mniejsze kawałki. Dodaje do ciepłej jeszcze ciecierzycy i dalej miksuje na wysokich obrotach. Nie przerywając miksowania dodaję masło, aromat, mleko w proszku i cukier do smaku. Na końcu wsypuje wiórki kokosowe. Ja lubię gdy krem nie jest idealnie gładki i wiórki są wyczuwalne. Jeśli ma być gładki i aksamitny warto zmielić wiórki wcześniej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.03.2015 20:54
muszę wypróbować, brzmi pysznie
Ada-Gaba 06.03.2015 20:07
interesujący przepis
DorotaZ 06.03.2015 20:00
Kolejny bardzo zachęcający do wypróbowania przepis:)
Stenka 06.03.2015 16:50
ciekawy przepis
aginaa 06.03.2015 16:24
wygląda pysznie
Wiktoria29 06.03.2015 16:02
muszę spróbować cieciorki, kolejny zachęcający przepis
Edith85 06.03.2015 15:23
super pomysł :)
Monika-twin 06.03.2015 14:52
fajny krem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak