Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe dowolna ilość
woda 3 l
ocet 10 % 0,5 l
cukier 5 łyżek
sól 3 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 łyżeczki na słoik
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki na słoik
cebula biała 2 plastry na słoik
czosnek 4 ząbki na słoik
koper łodyga kawałek do słoika
ziele angielski 3 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Ogórki umyć powkładać do słoików dodać przyprawy . Z wody octu cukru i soli zrobić zalewę napełnić słoiki .Pasteryzować około 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.01.2014 08:50
u mnie sie już skończyły
ben-ka 06.01.2014 11:16
Takie zapasy na zimę,to i ja lubię mieć:)
Andysz 27.11.2012 09:50
na zimę ekastra;]
Mysiunia 16.08.2011 20:27
smaczne:)
Mysiunia 16.08.2011 20:27
smaczne:)
rzenia15 26.07.2011 11:02
ja również robię takie ogórki na zimę
Ewelina47 23.02.2011 17:00
uwielbiam do kanapek
matii6 03.11.2010 11:02
też robię na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak