Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane gąski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby gąski 1 kosz
woda 4 l
ocet 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
nasiona gorczycy Prymat 2 szt
cukier 2 łyżeczki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane gąski

Dodajemy wszystkie składniki i gotujemy w garnku przez 15 minut na wolnym ogniu. W drugim garnku gotujemy gąski w lekko osolonej wodzie. Po 15 minutach odcedzamy. Grzyby studzimy i układamy w słoikach. Zalewamy gorącą zalewą. Ustawiam do góry dnem. Ewentualnie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak