Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki na jogurcie greckim

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jogurt grecki 300 mililitrów
śmietana 30% 100 mililitrów
jajko 2 sztuki
mąka pszenna
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier 1 łyżka
olej do smażenia

DODATKOWO

maliny mrożone
bita śmietana
syrop klonowy

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki na jogurcie greckim

Do miseczki wlać, jogurt, śmietanę.
Oddzielić białka od żółtek, białka ubić z odrobiną soli na sztywno.
Żółtka i ubitą pianę dodać do jogurtu, ubijać mikserem, dosypując mąkę( maki dodać tyle żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany).
Na patelnię, wlać łyżkę oleju, nałożyć łyżką ciasto, formując małe racuchy.
Smażyć na małym ogniu z każdej strony na rumiano. Podawać posypane malinami i polane syropem klonowym. Dekorować kleksem ubitej śmietany .
SMACZNA!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.03.2015 11:05
smaczne racuszki i jak pięknie podane !!
pestka 16.03.2015 15:33
bardzo smaczny deser
gacopierz23 09.03.2015 22:04
dobre racuszki i pięknie podane
IKrakowianka 05.03.2015 21:44
super racuszki
miodunka 05.03.2015 21:06
wyglądają kusząco!!
erym 05.03.2015 18:58
bardzo apetycznie wygladaja, mniam
adelajda 05.03.2015 17:38
Renata9 zapraszam jeszcze trochę zostało ....:)))
fotoviderek 05.03.2015 17:16
Bardzo apetyczne :)
Renata9 05.03.2015 16:59
Na takie racuszki to ja chętnie do Ciebie przyjadę :-)
eliza135 05.03.2015 16:58
smaczne takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak