Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Wielkanocna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony śmietankowy duży 2 szt.
kostka rosołowa 2 szt
chrzan tarty 2 łyżki
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajka ugotowane na twardo
kiełbasa biała

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Wielkanocna

Wykonanie:
Zagotować 1 ½ - 2 litry wody z kostkami rosołowymi, serkiem i mieszać do rozpuszczenia się serka. Następnie odstawić , przyprawić chrzanem, pieprzem i solą do smaku. Podawać z jajkami lub białą kiełbasą (dobrej jakości) posypaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 06.03.2015 10:58
Bardzo ciekawy pomysł, wart wypróbowania.
Renataj 05.03.2015 22:35
Zupa wielkanocna - jak na nią patrzę to do świąt nie wytrzymam i już wkrótce ją wypróbuję:) Bardzo apetyczna.
Michał2 05.03.2015 22:21
ładny kolor zupy
mirosława4 05.03.2015 17:26
ładny kolorek
Gracer 05.03.2015 16:47
na domowym rosole byłaby idealna wielkanocna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak