Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w cebulowej otoczce - duszona na piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 kg
masło 2 łyżki
sól do smaku
kiełbasa biała 500 g
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka
piwo 150 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w cebulowej otoczce - duszona na piwie

Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Przekładamy do dużego garnka, dodajemy masło, dodajemy sól i podduszamy do zmięknięcia cebuli. Kiełbasę przekrawamy na pół, na patelni podsmażamy kiełbasę oprószając przyprawą do grilla. Kiedy kiełbasa się zarumieni przekładamy do cebuli, podlewamy całość piwem, dusimy pod przykryciem przez 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.04.2015 11:59
smaczna kiełbaska
eliza135 05.03.2015 16:59
warto wyprubować
Gracer 05.03.2015 16:45
Polecam, można wtedy nie dodawać piwa i zapiec w piekarniku
gosia561 05.03.2015 13:53
może zrobię na Wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak