Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto;

mąka 50 dkg
woda letnia 0,5 szkl
jajko
sól 0,5 łyżeczki

Farsz;

karkówka 40 dkg
cebula
smalec 0,5 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
jajko

Polanie;

boczek wędzony 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Farsz; Mięso gotujemy do miękkości. Zimne mielimy. Cebulkę drobno kroimy i rumienimy na stopionym smalcu. Dodajemy zmielone mięso i podsmażamy. Do zimnego mięsa dodajemy jajko i przyprawy.

Polanie; Boczek kroimy na małą kostkę. Smażymy na wolnym ogniu na skwarki.

Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski i wyrabiamy ciasto. Wałkujemy i wygniatamy szklanką kółka. Na każde kółko dajemy farsz i sklejamy. Wrzucamy na gotującą się wodę 2 minuty od wypłynięcia. Polewamy uskwarzonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.03.2015 09:47
To są kluski???? od kiedy na pierogi mówi się kluski?
iziona 06.03.2015 09:18
Dla mnie to wyglada na pierogi co nie zmienia faktu, ze apetyczne :)
Beatris 05.03.2015 13:45
Dużo bym dała za porcyjkę, pycha:)
misia53 05.03.2015 11:35
oj, pychota , nie odmówię choć w boczki wchodzi
ania2610 05.03.2015 11:22
bardzo apetyczne - lubię takie dania i dosyć często u mnie goszczą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak