Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajmakowe kulki wg Zub3ra

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 1 puszka
herbatniki 3-4 paczki
orzechy włoskie 10 dag
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Kajmakowe kulki wg Zub3ra

Herbatniki dokładnie kruszymy. Ja użyłem blendera, można również dobrze je pokruszyć używając wałka kuchennego. Masę lekko podgrzewamy w kąpieli wodnej i przekładamy do miski. Do masy kajmakowej dodajemy pokruszone herbatniki i posiekane orzechy. Dokładnie mieszamy. Ręce maczamy w wodzie i formujemy kulki. Obtaczamy w posypce cukrowej. Kulki wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 07.03.2015 09:54
ładnie na talerzyku
2milutka 05.03.2015 08:35
małe co nieco :)))
Motorek 05.03.2015 07:56
ale pyszności
zabcia117 05.03.2015 07:01
Ciekawy pomysł :)
Babeczka35 04.03.2015 22:47
Poproszę taką jedną kulkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak