Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabanadas ( grzanki)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka pszenna 1 szt./długa
jajko 3 szt
mleko 1 szklanka
cukier puder do posypki
Cynamon mielony Prymat do posypki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rabanadas ( grzanki)

Wykonanie:
Bułkę pokroić na kromki, moczyć w mleku, potem w jajku. Smażyć złociście na oleju. Następnie odsączyć na bibule i posypać cukrem pudrem z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.03.2015 23:21
pamiętam je z dzieciństwa :-)
mały_łasuch 04.03.2015 20:07
Ja zawszę robię takie grzanki maczając tylko w jajku, muszę spróbować tej wersji :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak