Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem i zielonym groszkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
marchewka
pietruszka
seler
por
groszek zielony 1 szklanka
ryż 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
oregano
Liść lubczyku suszony Prymat
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem i zielonym groszkiem



Oczyszczone, wymoczone skrzydełka zalać dwoma litrami wody. Zagotować, zebrać szumowiny.
Warzywa ( bez groszku) obrane i umyte dowolnie pokroić, dodać do gotujących się skrzydełek. Dodać przyprawy i gotować ok.15 minut.
Do zupy dodać ryż i groszek i gotować do miękkości. dodać koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby jeszcze doprawić.
Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy i wlać do reszty. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.03.2015 06:48
dobre danie do zjedzenia
anula-d 04.03.2015 20:29
uwielbiam zupę pomidorową ale takiej jeszcze nie próbowałam
IlonaAlbertos 04.03.2015 20:29
Prosta, smaczna zupka.
odjechana 04.03.2015 18:48
Muszę wypróbować takiej wersji pomidorówki :)
Renataj 04.03.2015 18:46
Prezentuje się bardzo apetycznie - trzeba tradycyjną pomidorówkę zastąpić tą pomidorówką na bogato.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak