Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowo-drobiowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
filet z kurczaka 40 dag
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
kurkuma 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowo-drobiowa

Mięso mielone wymieszać z mięsem pokrojonym w kostkę. Dodać wszystkie przyprawy i wyrabiać przez dłuższą chwilę ręką. Następnie włożyć do szynkowara i odstawić do lodówki na 24h. Po tym czasie szynkowar włożyć do garnka z gorącą wodą, wyłożonego ściereczką, tak aby woda sięgała do wysokości 1-2 cm poniżej brzegów szynkowara. Gotować na małym ogniu, sprawdzając temperaturę mięsa termometrem. Parzyć przez 60 min, tak aby temp. mięsa utrzymywała się na 85 st. Następnie szynkowar pozostawić do wystygnięcia w gotowanej wodzie, a anstępnie wstawić go do lodówki na 24h. Po tym czasie wędlinę wyjąć z szynkowara i podawać na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.04.2015 23:08
Domowa najlepsza.
Jagódka77 07.03.2015 07:45
nie ma to jak domowe
dodi 05.03.2015 09:59
domowe, najlepsze
w mojej kuchni 04.03.2015 14:39
pyszne domowe pyszności
Aleksandra/Olcia 04.03.2015 12:42
domowe najlepsze
gosia56 04.03.2015 10:09
na pewno pyszna szkoda ze nie ma w plasterkach
Michał2 03.03.2015 22:46
Dobre jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak