Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3
bulion drobiowy 0.5 l
ząbki czosnku 2
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 2
tymianek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty 15 dag
grzanki kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek obieramy , następnie kroimy. Cebulę podsmażamy na masełku i oliwie. Podsmażmy około 10 minut.
Krok 1 - Zupa cebulowa foto
2
Po podsmażeniu cebulki dodajemy mąkę i smażymy aż cebulka z czosnkiem się ładnie zarumieni. Całość doprawiamy solą , pieprzem oraz tymiankiem i wszystko mieszamy.
Krok 2 - Zupa cebulowa foto
3
Całość jeszcze chwilę mieszamy następnie dodajemy do bulionu dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy około 35 minut.
Krok 3 - Zupa cebulowa foto
4
Gdy zupa będzie gotowa ścieramy na tarce ser żółty oraz dajemy 1 kromkę chleba do tostera . Po wyjęciu z tostera kroimy w małe kosteczki. Następnie zupę dajemy na talerz dodajemy grzanki i posypujemy serem żółtym.
Krok 4 - Zupa cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.03.2015 10:51
bardzo dobra
AgaS10 04.03.2015 07:33
Jeszcze takiej nie jadłam :)
Róża1 03.03.2015 23:24
bardzo lubię takie zupy :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak