Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z RAZOWYMI GRZANKAMI

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

cebula biała 1 szt
masło 1 łyżka
groszek konserwowy 2 puszki
śmietana 18 proc 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 litr

grzanki

chleb ciemny 3 kromki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z RAZOWYMI GRZANKAMI

Cebulę pokroić w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym maśle.Smażymy do zeszklenia się cebuli i dodajemy groszek (najlepszy jest mrożony,ale ja takiego akurat nie miałam,więc zastąpiłam go konserwowym).Zalewamy go bulionem warzywnym lub mięsnym i gotujemy ok 5 minut,przyprawiamy solą i pieprzem.Zupę belndujemy na krem.
Kromki chleba kroimy w drobną kostkę .Masło rozpuszczamy w rondelku i na gorące wrzucamy grzanki.Cały czas mieszając smażymy chwilę aż grzanki będą suche i chrupiące.Krem podajemy z grzankami i dodatkiem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mzap88 04.03.2015 20:46
uwielbiam takie zupki
pestka 03.03.2015 19:01
lubię takie zupy
Kolorowa 03.03.2015 18:07
fajny kremik ;)
Natalia40 03.03.2015 16:56
super zupka
erym 03.03.2015 16:40
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak