Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pychotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szkl
żółtko jajek 5 szt
masło 200 g
cukier puder 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Beza

białko 5 szt
cukier 1,5 szkl
budyń waniliowy 2 łyżki

Krem

mleko 0,5 l
masło 200 g
żółtko jajek 4 szt
budyń śmietankowy 1 opakowanie

Inne

dżem porzeczkowy 1 słoik
orzechy posiekane 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pychotka

Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na pół. Rozwałkowane układamy w takich samych blaszkach. Smarujemy oba placki dżemem. Białka ubijamy z cukrem i wsypujemy delikatnie budyń. Wykładamy na posmarowane placki, posypujemy jeden placek orzechami i pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. Na mleku gotujemy budyń i studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo, na zmianę żółtka i budyń. Dokładnie ucieramy. Kremem przekładamy ciasta i odstawiamy do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 15.03.2015 13:10
nazwa adekwatna do wyglądu i zapewne smaku
Gabi44 03.03.2015 19:19
Pyszna pychotka.
mirosława4 03.03.2015 15:09
smaczne ciasto
Milka100 03.03.2015 15:04
palce lizać:)
marcia7 03.03.2015 13:14
jedno z najlepszych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak