Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mirabelki we własnym syropie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mirabelki 2 kg
cukier 6-7 łyżeczek
woda 1 l
ocet jabłkowy 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mirabelki we własnym syropie

Mirabelki dobrze umyć, napełnić nimi słoiki do 3/4 słoika. Dodać cukier i do pełna uzupełnić wodą i odrobiną octu do smaku. Pasteryzować około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 03.03.2015 22:22
Uwielbiam mirabelki! Smak dzieciństwa :)
mirosława4 02.03.2015 21:22
bardzo lubię
luna76 02.03.2015 19:18
uwielbiam takie !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak