Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z batatów i serka topionego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
bataty 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
suszona papryczka chili 1,5 łyżeczki
SÓL,PIEPRZ,KOPEREK 1 łyżka
olej 4 łyżki
serek topiony śmietankowy duży 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z batatów i serka topionego

Do bulionu warzywnego włożyć pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę, seler oraz bataty i zagotować.
Cebulę wraz z czosnkiem zeszklić na oleju i przełożyć do do garnka z gotującymi się warzywami.
Kiedy warzywa będą już miękkie, dodać koncentrat, serek topiony oraz suszony tymianek i chili, podgotować przez 2 minuty.
Zmiksować, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 28.03.2015 00:48
super przepis i piękne zdjęcie :)
2milutka 07.03.2015 20:24
to co lubię;)
Katarzyna59 03.03.2015 18:58
rewelacja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak