Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek gotowany Zewy

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składnik główny

karkówka 1 kg bez kości

Zalewa

woda 2,5 l
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
papryczka ostra 4 szt
chrzan ze słoika 3 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 3 łyżka
majonez tradycyjny 2 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek gotowany Zewy


Do garnka wlać wodę.
Dodać składniki zalewy i zagotować.
Zalewę przestudzić i włożyć do niej umyty karczek.
Zalewę z mięsem zagotować, gotować 5 minut i zostawić pod przykryciem do wystudzenia.
Gdy zalewa wystygnie ponownie zagotować wszystko i gotować kolejne 5 minut.
Ponownie zostawić mięso w zalewie i wystudzić.
Karczek wyjąć potem z zalewy na talerz, schłodzić w lodówce i podawać zamiast wędlin do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 03.03.2015 12:49
pyszne, mniam
Wiesława1 03.03.2015 08:03
lubię domowe wędlinki
mirosława4 02.03.2015 16:52
smaczna domowa wędlinka
Damiano
Damiano 02.03.2015 16:23
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak